banner_01

Welkom bij AXON leertrajecten

Mensen met NAH verdienen een goede zorg en begeleiding door goed toegeruste professionals

Wie zijn wij?
AXON leertrajecten is een gespecialiseerd en onafhankelijk opleidingsinstituut op het gebied van niet-aangeboren hersenletsel. AXON biedt opleidingen waarin de achtergronden van hersenletsel en de aanpak in de praktijk centraal staan. We richten ons hierbij op alle professionals in de zorg- en dienstverlening die te maken hebben met deze doelgroep. Bij hersenletsel moet u denken aan o.a. CVA, traumatisch hersenletsel, hersenletsel door een ziekte of aandoening, zuurstofgebrek of vergiftiging.

AXON werkt vanuit de visie dat professionalisering van zorg- en dienstverleners wezenlijk kan bijdragen aan de kwaliteit van leven, ontwikkeling en participatie van mensen met hersenletsel en hun naasten.

Onze in NAH gespecialiseerde docenten zijn afkomstig uit de praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding van cliënten met hersenletsel en hebben een jarenlange en brede ervaring in uiteenlopende sectoren. Zij beschikken over de laatste theoretische inzichten en sterke didactische vaardigheden om deze te vertalen naar de praktijk. Zij zorgen dat er actief wordt geleerd en dat de leerstof aansluit op het niveau, de professionele rol en werkpraktijk van de deelnemers. We evalueren elke cursusuitvoering uitgebreid, om het leerrendement in de praktijk verder te verhogen.

Met ingang van 2023 is Axon Leertrajecten onderdeel van PAO Psychologie. Wil je meer weten over deze overgang? Lees dan het artikel op de website van PAO Psychologie.

Ons aanbod
AXON biedt een scala aan opleidingsactiviteiten die zijn afgestemd op verschillende beroepsgroepen in sectoren van zorg, revalidatie, onderwijs, wonen, dagbesteding en arbeidsintegratie. Een overzicht vindt u hier.
AXON leertrajecten organiseert jaarlijks, in samenwerking met de Hersenletsel Alliantie, hét HersenletselCongres. Dit jaar (2023) vond het congres ‘Meedoen – Participatie op Maat‘ plaats op maandag 27 november in de ReeHorst te Ede.

Jarenlange ervaring
AXON Leertrajecten is ruim 25 jaar geleden ontstaan uit het Nederlands Centrum Hersenletsel, het landelijk kenniscentrum voor integrale aanpak van de dienstverlening aan mensen met hersenletsel. Scholingen zijn sindsdien door veel organisaties georganiseerd en door vele cursisten gevolgd, en worden overwegend heel goed gewaardeerd.

Rijk netwerk
We bundelen onze krachten met diverse organisaties, kennisbronnen en experts om in ons aanbod, ons onderwijs zo compleet, flexibel en actueel mogelijk te blijven aansluiten op wat er van de gespecialiseerde of generalistische professional wordt verwacht.

Maatwerk
Vele organisaties maken jaarlijks gebruik van de expertise van AXON. Door een gestructureerde aanpak kan AXON flexibel inspelen op de leerwensen van organisaties en medewerkers. Neem voor een persoonlijk advies gerust contact met ons op.

banner_hc2020-zonder-datum

Laatste nieuws

Post HBO-opleiding gespecialiseerde verpleegkundige Niet-Aangeboren Hersenletsel

Handvatten voor zorg en omgang met complexe cliëntengroep In januari 2022 startte...

Meer info

Basiscursus gepland in open inschrijving

Werk jij als verpleegkundige, paramedicus, maatschappelijk werkenden of (ambulant)...

Meer info

Boeken over NAH – Lees over niet-aangeboren hersenletsel

Ben je op zoek naar diepgaande inzichten en praktische hulpmiddelen om beter...

Meer info

Gepland: Begeleiden cliënten als MAF-coach

Gepland: Begeleiden cliënten als MAF-coach \'Met MAF meer mens\' is een bewezen...

Meer info

Workshop Ziekte-inzicht: juni 2024

Ziekte-inzicht Een gevolg van hersenletsel kan zijn dat een cliënt geen of beperkt...

Meer info

Gepland in november: Rouw en levend verlies

Rouw en levend verlies bij NAH Als gevolg van hersenletsel krijgen getroffenen en...

Meer info